Montgomery hoopt in de lente opnieuw in actie te komen: 'WDF heeft niet de financiële middelen om iedereen constant te testen' | Dartsnieuws.com

Montgomery hoopt in de lente opnieuw in actie te komen: 'WDF heeft niet de financiële middelen om iedereen constant te testen'

In tegenstelling tot de PDC vinden er momenteel geen toernooien van de WDF plaats. Ross Montgomery hoopt dat hij in de lente opnieuw in actie kan komen.

De BDO hield vorig jaar op te bestaan en sindsdien probeert de World Darts Federation (WDF, red.) die rol over te nemen. "Zij proberen nu ook een wereldkampioenschap op poten te zetten maar we moeten geduld hebben, de WDF heeft immers niet de financiële middelen die de PDC heeft. Zo kunnen zij er niet voor zorgen dat er op elk toernooi covid-testen zijn en iedereen in dezelfde bubbel onderbrengen", aldus Montgomery bij Daily Record.

"Het voelt alleszins vreemd aan omdat ik normaal gezien begin januari altijd actief ben op het BDO-WK. We moeten echter geduld oefenen. Het eerstvolgende toernooi dat op de kalender staat is de Denmark Open maar het valt af te wachten of dat kan doorgaan."

Online wedstrijden

Montgomery was 2020 nochtans goed gestart met winst in de Dutch Open. "De maanden nadien heb ik amper getraind. Eind vorig jaar heeft de WDF een virtuele World Cup gehouden met online wedstrijden en dat was een schok voor mij, ik raakte zelfs niet voorbij de groepsfase. Dat heeft me doen beseffen dat ik dringend terug wat meer moest gooien, sindsdien speel ik een tweetal keer per week online wedstrijden in de hoop om zo klaar te zijn als het echte dartscircuit zich terug op gang trekt."

Lees meer over:
Ross Montgomery WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties