McGeeney behield met enig geluk zijn Tour Card: 'Wil dit jaar een nieuwe start maken' | Dartsnieuws.com

McGeeney behield met enig geluk zijn Tour Card: 'Wil dit jaar een nieuwe start maken'

Mark McGeeney is er op het nippertje in geslaagd om zijn Tour Card te behouden. De 48-jarige Engelsman wil na een slecht jaar opnieuw aanknopen met de goede vorm.

McGeeney eindigde vorig jaar op de 65e plaats op de wereldranglijst en was zijn Tour Card normaal gezien kwijt. "Het was voor mij een enorme opluchting dat Harry Ward zijn Tour Card terug gaf en dat ik daardoor mijn Tour Card alsnog wist te behouden. Vorig jaar speelde ik bijzonder slecht en was al mijn zelfvertrouwen kwijt, in 2021 wil ik dan ook een nieuwe start maken", aldus McGeeney bij The Weekly Dartscast.

De 48-jarige Engelsman werkte vorig jaar bijzonder hard aan zijn gewicht. "Ik ben zo'n veertig kilogram afgevallen. Eigenlijk is het wat té snel gegaan want tijdens de Summer Series voelde ik me bijzonder slap. Sindsdien heb ik met mijn diëtist een meer uitgebalanceerd schema uitgewerkt en dat werkt prima. Ik voel me nu bijzonder fit."

Iconische Lakeside

McGeeney bereikte in 2018 de finale van het BDO-WK en miste daar zelfs een pijl voor de titel. "Het is bijzonder jammer dat de BDO ophield te bestaan. Eerlijk gezegd mis ik Lakeside wel, het blijft toch een iconische plaats en werd terecht bestempeld als 'The home of world darts'. Hopelijk kan de WDF de rol van de BDO overnemen en wordt er ooit opnieuw een WK georganiseerd in de Lakeside Country Club.

Lees meer over:
PDC Mark McGeeney

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties