Edgar pleit voor toevoeging 'eerste divisie' aan Premier League Darts | Dartsnieuws.com

Edgar pleit voor toevoeging 'eerste divisie' aan Premier League Darts

Als het aan Matthew Edgar ligt, dan wordt er een 'eerste divisie' toegevoegd aan de Premier League Darts. De Engelse darter doet een pleidooi voor dit initiatief op zijn YouTube-kanaal.

Via deze eerste divisie zouden tien andere spelers een gooi kunnen doen aan deelname aan de reguliere Premier League Darts in het daaropvolgende seizoen.

''In de middagen voorafgaand aan een Premier League-avond zouden tien spelers aan deze competitie kunnen deelnemen. De top twee van de eindranglijst mag dan meedoen aan de Premier League Darts in het daaropvolgende jaar. Dan heb je verder ook de top vier voor de wereldranglijst en nog vier wildcards om uit te delen'', aldus Edgar.

De Engelsman vindt bovendien dat de twee spelers die uit de reguliere Premier League Darts degraderen juist een jaartje over moeten slaan. ''Dan kom je niet meer in aanmerking voor een wildcard. Dit kan weliswaar problemen geven als deze speler vervolgens wereldkampioen wordt, maar degradatie uit de Premier League zou consequenties moeten hebben.''

Lees meer over:
PDC Matthew Edgar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties