Edgar lanceert ideeën ter verbetering van de PDC Tour

In een nieuwe aflevering op zijn YouTube-kanaal Edgar TV geeft Matthew Edgar enkele suggesties ter verbetering van de PDC Tour.

Edgar begint met de Masters. "Ik zou het deelnemersveld uitbreiden tot 48 spelers en het toernooi vier dagen laten duren. Zo geef je meer spelers de kans op een groot televisietoernooi, zeker nu het algemene niveau gestegen is."

Binnenkort vindt de vernieuwde Q-School plaats, waar spelers die goed presteerden op de Challenge Tour of spelers die afgelopen jaar hun Tour Card verloren pas op de laatste dag van Q-School in actie moeten komen. "Ik vind het een geweldige beslissing van de PDC. Vroeger was het naar mijn oordeel te veel een loterij. En uiteindelijk draait het er toch om dat de beste spelers een Tour Card veroveren. De PDC heeft dat dit jaar ingevoerd door de speciale situatie maar ik pleit ervoor om dat concept ook de komende jaren te behouden."

World Cup

Ook voor de World Cup heeft Edgar een suggestie. "Ik zou één van de twee spelers nemen die het beste gepresteerd heeft op de tweejaarlijkse ranking en de andere die het best presteerde op de eenjarige ranglijst."

Plaats reactie

666

0 reacties