Van Gerwen genomineerd voor PDC-award 'TV-prestatie van het jaar'

De PDC heeft Jose de Sousa, Michael van Gerwen, Simon Whitlock, Peter Wright en Dave Chisnall genomineerd voor de prijs Televised Performance of the Year. Dat wil zeggen, welke speler de mooiste of beste prestatie heeft verricht tijdens een individuele wedstrijd op een televisietoernooi.

Van Gerwen is genomineerd voor zijn halve finale tegen Daryl Gurney op de UK Open. De Vlijmenaar wist deze wedstrijd met 11-3 te winnen dankzij een gemiddelde van 110.32 en een negendarter. Ook Peter Wright werd genomineerd omdat hij een wedstrijd met 110 gemiddeld besloot. Snakebite deed dit tijdens de Premier League Darts.

Whitlock en Chisnall kregen een nominatie omdat ze op indrukwekkende wijze van Van Gerwen hadden gewonnen tijdens een televisietoernooi. Whitlock gaf de Nederlander met 3-0 klop op de World Grand Prix en deed dat met honderd gemiddeld. Dat is op de World Grand Prix bijzonder hoog omdat de legs ook met een dubbel moeten worden begonnen.

Chisnall was tijdens het WK Darts met liefst 5-0 te sterk voor Van Gerwen. Chizzy noteerde in die partij een moyenne van ruim 107 punten per beurt en gooide ook veertien 180'ers. De resterende nominatie ging naar De Sousa, voor zijn finale tegen James Wade op de Grand Slam of Darts.

De winnaar wordt eind januari aangekondigd via een liveshow op het YouTube-kanaal van de PDC. Een exacte datum voor de uitreiking is nog niet bekend.

Genomineerden

- Jose de Sousa (Finale Grand Slam of Darts, 16-12 tegen James Wade)

- Michael van Gerwen (Halve finale UK Open, 11-3 tegen Daryl Gurney met 110.32 gemiddeld en een negendarter)

- Simon Whitlock (Kwartfinale World Grand Prix, 3-0 tegen Michael van Gerwen met 100 gemiddeld)

- Peter Wright (Vijfde speelronde Premier League Darts, 7-3 tegen Nathan Aspinall met 110 gemiddeld)

- Dave Chisnall (Kwartfinale WK Darts, 5-0 tegen Michael van Gerwen met 107 gemiddeld)

Plaats reactie

666

0 reacties