THROWBACK VIDEO: Fordham pakt wereldtitel op Lakeside in 2004

Januari was doorgaans de maand waarin het wereldkampioenschap van de BDO werd gespeeld. Door de ondergang van deze bond wordt dit toernooi dit jaar niet meer gespeeld. Daarom blikken we deze maand terug op enkele finales uit het verleden.

Voorafgaand aan het BDO-WK in 2004 wist Andy Fordham al viermaal de halve eindstrijd te halen op Lakeside, maar telkens bleek deze ronde het eindstation. In 2004 slaagde The Viking er echter wel in om de titelstrijd te bereiken.

Na zeges op Brian Derbyshire (3-0), Tony West (3-0), Darryl Fitton (5-4) en Raymond van Barneveld (5-4) stond de Engelsman in de finale. In de eindstrijd nam Fordham het op tegen Mervyn King, die had afgerekend met onder meer Rick Hofstra en Tony O'Shea. Beide finalisten hadden nog geen wereldtitel gewonnen en uiteindelijk zou King op de nul blijven staan. De finale werd immers gewonnen door Fordham.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties