Nederlandse Darts Bond maakt selectie bekend voor WDF World Cup

De Nederlandse Darts Bond (NDB) heeft de selectie bekendgemaakt voor de aankomende WDF World Cup in het Deense Esbjerg.

De WDF World Cup vindt plaats van 25 tot 30 september. Dit jaar zullen 53 landen de strijd met elkaar aangaan. Per land komen 4 heren, 4 dames, 2 jongens en 2 meisjes in actie.

De Nederlandse selectie bij de mannen wordt aangevoerd door Ryan de Vreede, die de NDB Ranking in het seizoen 2022-2023 wist te winnen. De Vreede wordt geflankeerd door Jelle Klaasen, die dit jaar het NK won. Daarnaast zijn ook Wesley Plaisier (9e op de WDF-wereldranglijst) en Berry van Peer (momenteel leider op de Challenge Tour) geselecteerd.

De vier dames die Nederland gaan vertegenwoordigen in Denemarken zijn Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Noa-Lynn van Leuven en Aletta Wajer. Zijlstra, die dit seizoen de NDB Ranking wist te winnen, is al jarenlang een vaste kracht in het Nederlandse team. De Graaf, de meest ervaren speelster op het hoogste niveau, maakt na enkele jaren afwezigheid haar comeback op de WDF World Cup. Van Leuven en Wajer presteerden dit jaar uitstekend op zowel de nationale en internationale toernooien.

Bij de jeugd tenslotte komen Pim van Bijnen en Bradley van der Velden in actie in het jongenstoernooi. Bij de meisjes wordt Nederland vertegenwoordigd door Chantal Tessin en Daphne Camijn.

Lees meer over:
WDF WDF World Cup

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties