PDC Europe Super League keert dit jaar opnieuw terug: 24 Duitse darters strijden om plek op WK Darts

Duitse darters krijgen dit jaar wederom de kans om zich via de PDC Europe Super League te kwalificeren voor het WK Darts. De PDC Europe Super League vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 november.

Het deelnemersveld bestaat uit 24 spelers. Max Hopp, Dragutin Horvat, Rene Eidams, Lukas Wenig, Nico Kurz, Marcel Gerdon, Kai Gotthardt, Niko Springer, Franz Rötzsch, Daniel Klose, Liam Maendl-Lawrance, Manfred Bilderl, Marco Obst, Pascal Rupprecht, David Schlichting, Christopher Toonders en Steffen Siepmann zijn alvast opgenomen in de line-up.

Gabriel Clemens, Martin Schindler, Florian Hempel en Ricardo Pietreczko ontbreken. De eerste drie zijn niet speelgerechtigd omdat zij al langer dan één jaar een PDC Tour Card hebben. Dat geldt niet voor Pietreczko, maar hij gaat zich al via de Pro Tour plaatsen voor het WK Darts.

De resterende zes startplekken worden verdeeld via kwalicatietoernooien op 10 en 11 oktober. De vier winnaars van deze qualifiers krijgen een startbewijs. Bovendien wordt er een ranking gevormd met de spelers die het meest constant presteren tijdens deze qualifiers. De nummers één en twee van die ranking mogen ook meedoen aan de PDC Europe Super League.

Format

Het toernooi begint met vier groepen van zes spelers. Tijdens de eerste twee toernooidagen spelen de spelers tweemaal tegen de andere spelers in hun groep. Na deze wedstrijden vallen de twee slechtst presterende spelers af.

De overige zestien spelers gaan in een afvalschema verder. De laatste zestien vindt plaats op 9 november, waarna op 10 november achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld.

Deelnemersveld PDC Europe Super League

Max Hopp

Dragutin Horvat

Rene Eidams

Lukas Wenig

Nico Kurz

Marcel Gerdon

Kai Gotthardt

Niko Springer

Franz Rötzsch

Daniel Klose

Liam Maendl-Lawrance (Wild Card)

Manfred Bilderl

Marco Obst

Pascal Rupprecht (Wild Card)

David Schlichting

Christopher Toonders (Wild Card)

Steffen Siepmann (Wild Card)

+ 6 qualifiers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties