Nederlandse heren veroveren teamtitel op WDF World Cup; eindzege bij vrouwen naar Ierland

Na de gouden medaille van Berry van Peer in het singlestoernooi, heeft ook de Nederlandse mannenploeg de eindzege bemachtigd op de WDF World Cup in het Deense Esbjerg. Naast Van Peer zaten ook Wesley Plaisier, Ryan de Vreede en Jelle Klaasen in dit team.

Bij dit teamonderdeel neemt een team van vier mannen het op tegen een ploeg van een ander land. Een teamlid van een land speelt beurtelings een leg tegen een teamlid van een ander land.

In de finale stond Nederland tegenover het Engelse team, bestaande uit Scott Mitchell, James Hurrell, Reece Colley en Jamie Atkins. In de beginfase kwam Engeland 3-1 voor, waarna Plaisier en Van Peer de stand op 3-3 brachten. Mitchell won de zevende leg van De Vreede, maar vervolgens sloeg Nederland een gaatje. Klaasen (tweemaal), Van Peer en De Vreede wisten hun daaropvolgende legs te winnen, waardoor Nederland opeens met 7-4 aan de leiding ging. Engeland wist het gat daarna nog te verkleinen tot 8-7, maar daarna haalde Plaisier het beslissende punt binnen voor het Nederlandse team.

Bij de dames ging de teamtitel verrassend naar Ierland. Katie Sheldon, Robyn Byrne, Aoife McCormack en Caroline Breen wonnen in de finale met 9-7 van Leanne Topper, Rhian O'Sullivan, Alannah Waters-Evans en Eve Watson uit Wales. De speelsters uit Wales hadden eerder voor een verrassing gezorgd door Engeland (Beau Greaves, Deta Hedman, Claire Brookin en Lorraine Winstanley) te verslaan.

Uitslagen WDF World Cup (teams)

Heren

Kwartfinale

Nederland 9-2 Schotland

Zweden 9-8 Wales

Australië 9-7 Tsjechië

Engeland 9-3 Denemarken

Halve finale

Nederland 9-6 Zweden

Engeland 9-5 Australië

Finale

Nederland 9-7 Engeland

Vrouwen

Kwartfinale

Engeland 9-3 Verenigde Staten

Wales 9-4 Schotland

Ierland 9-6 Australië

Zweden 9-5 Finland

Halve finale

Wales 9-5 Engeland

Ierland 9-6 Zweden

Finale

Ierland 9-7 Wales

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties