Huybrechts en Van den Bergh praten opnieuw met elkaar: "Nog steeds issues, maar doen wel normaal tegen elkaar"

Het was een bijzonder vreemd zicht op de voorbije World Cup of Darts. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts die elkaar geen blik waardig gunden tijdens de openingswedstrijd van België tegen Finland.

Beide Belgen deden de rest van het toernooi wel opnieuw 'normaal' tegen elkaar, maar de plooien waren zeker niet gladgestreken. “We praten nu wel terug”, zegt Huybrechts. “We zeggen hallo en doen een klein praatje als we elkaar zien. Het is niet dat we beste maatjes zijn, aan dezelfde tafel zitten of samen zitten te gamen op hotel, maar… Weet je, ik ken Dimitri sinds zijn geboorte. Er zijn issues geweest en die zijn er nog altijd, die zijn niet ineens weg, maar we doen wel normaal tegen elkaar."

"We hebben toen ook een heel harde les geleerd, een goede misschien. Iedereen heeft issues, het nadeel voor ons was dat het uitgelicht werd voor miljoenen kijkers.”

Intussen maakt Mike De Decker ook een serieuze opmars op de wereldranglijst, maar de keuze tussen Van den Bergh en De Decker is niet moeilijk voor Huybrechts. "Dimitri is gewoon beter dan Mike”, klink het. “Ik heb ook een betere klik met hem op dartsgebied. Mike is voor mij ook iets te veel op zichzelf. Ook op toernooien lijkt hij altijd in zichzelf gekeerd en daardoor heeft hij in het algemeen weinig contact. Mike heeft ook geen vaste groep waar hij bijhoort of plek waar hij zit. Met Dimitri heb je op zo’n toernooi toch meer sociaal contact.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties