Nieuw-Zeelander wordt komende tegenstander van Andy Baetens op Lakeside

Jonny Tata heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside. Hij wordt bij de laatste acht de tegenstander van Andy Baetens, nadat Tata in de derde ronde afrekende met Jim Widmayer (3-0).

Voor een derderondepartij viel het niveau behoorlijk tegen in de wedstrijd tussen de Nieuw-Zeelander Tata en de Amerikaan Widmayer. Van de veertien gespeelde legs werd er geen één binnen vijf beurten afgesloten. Tata kwam tot een gemiddelde van 81, Widmayer noteerde een moyenne van slechts 78 per beurt.

Op de beslissende momenten was Tata wel doortastender dan zijn Amerikaanse tegenstander. Nadat hij de eerste set met 3-1 had gewonnen, was de tweede set met 3-2 een prooi voor de Nieuw-Zeelandse darter. Ook de derde set ging over de volle vijf legs, maar de uitkomst bleef hetzelfde. Die ging met 3-2 naar Tata, waarmee hij een 3-0 eindstand op het scorebord zette.

In het damestoernooi bemachtigde voormalig finaliste Kirsty Hutchinson een plek bij de laatste acht. De Engelse had een gemakkelijke prooi aan de zwak spelende Wendy Harper. Met tweemaal 3-0 in legs behaalde Hutchinson een eenvoudige 2-0 overwinning in sets. Hutchinson komt in de kwartfinales tegenover de winnares uit het duel tussen Lisa Ashton en Priscilla Steenbergen te staan.