Povere Veenstra zonder setverlies naar laatste zestien op Lakeside, Raman voorkomt uitschakeling op het nippertje

Richard Veenstra heeft zich geplaatst voor de laatste zestien op het WDF-WK. In de tweede ronde was 'Flyers' met 3-0 in sets te sterk voor Laszlo Kadar.

Spectaculair was het spel van Veenstra echter niet, want de Nederlander kwam niet verder dan een gemiddelde van 81. Zijn Roemeense tegenstander, die in de eerste ronde Andreas Harrysson versloeg, bakte er echter nog minder van.

Veenstra won de eerste en derde set met 3-1, terwijl de tweede set tussendoor met 3-0 naar de voormalig Lakeside-halvefinalist was gegaan. De 40-jarige darter uit Ossenzijl speelt in de derde ronde tegen de 15-jarige Luke Littler.

Brian Raman verspeelde bijna een 2-0 voorsprong in zijn partij tegen Johnny Haines. De Engelsman kwam terug tot 2-2 in sets en brak de Belg bovendien meteen in het begin van de laatste set met een 12-darter. Toch heroverde Raman weer de voorsprong na twee goede legs, alvorens Haines een beslissende leg afdwong. Die werd in vijftien pijlen gewonnen door Raman, die op Lakeside de nummer één van de plaatsingslijst is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties