Roes kreeg voor WK-finale goede raad van O'Shea: 'Geweldig dat zo'n topper zich over mij ontfermt'

Bradly Roes heeft zich zondagavond in de Lakeside Country Club tot jeugdwereldkampioen bij de WDF gekroond. De 17-jarige Nederlander versloeg in de finale de Engelsman Charlie Large met 3-1.

Roes won eerder ook al het WK van de Junior Darts Corporation (JDC), een organisatie voor spelers van tien tot en met zeventien jaar. "Het is geweldig dat ik me nu een tweevoudige wereldkampioen mag noemen. Dit betekent bijzonder veel voor mij. Vanavond had ik het publiek tegen, dat maakte het niet makkelijk, maar ik ben er toch rustig onder gebleven", aldus Roes tegenover Tungsten Tales.

Goede raad van O'Shea

Voor de wedstrijd kreeg Roes nog goede raad van drievoudig WK-finalist Tony O'Shea. "Hij zei me dat mijn pijlen vaak wat te hoog zaten en dat hebben we proberen aan te passen. Het is natuurlijk geweldig als zo iemand je goede raad geeft. Mijn gemiddelde in de finale was nog steeds niet geweldig, normaal gooi ik een vijftal punten hoger, maar de wereldtitel is vandaag het belangrijkste."

Lees meer over:
Lakeside WDF Bradly Roes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties