Speelschema zaterdag op Lakeside 2023 met onder meer Sebastian Bialecki, James Richardson en Arjan Konterman

Zaterdag om 14:00 uur gaat de tweede editie van de WDF Lakeside World Championship van start. Op het programma vandaag staan twaalf wedstrijden uit de eerste ronde; acht uit het herentoernooi en vier dameswedstrijden.

De openingswedstrijd van Lakeside 2023 gaat tussen Scott Marsh en Sebastian Bialecki. Met name die laatste is geen onbekende. Bialecki debuteerde vorig jaar op het WK Darts van de PDC en stond in 2022 zelfs in de kwartfinales van de UK Open. Dit jaar wist de 19-jarige Pool twee toernooien op de PDC Development Tour op zijn naam te schrijven.

Later op de middag verschijnen onder andere Aaron Turner en Dennis Nilsson op het podium. Zij kruisen de degens met respectievelijk Ricky Nauman en Jordan Brooks.

In de avondsessie is James Richardson de grote naam. 'Ruthless', die twaalf jaar geleden van Raymond van Barneveld won op het PDC-WK, gaat de strijd aan met Christian Goedl uit Oostenrijk. Daarna is het de beurt aan de eerste Nederlander op het toernooi. Aletta Wajer begint haar toernooi tegen Paula Jacklin. Ook de eerste Nederlander man komt zaterdagavond aan bod. Arjan Konterman treft Danny Porter voor een plek in de tweede ronde.

Verder speelt Laura Turner in het damestoernooi tegen Lorraine Hyde. Jonny Tata, die afgelopen zomer indruk wist te maken tijdens de World Series, maakt zijn debuut op Lakeside tegen de Schotse darter Shaun McDonald.

Live stream voor Lakeside

Het lukte de organisatie van Lakeside niet om een grote zender te strikken om het toernooi op de buis te brengen. Wel is het toernooi voor Nederlandse en Belgische fans te zien via een gratis live stream.

Via de kanalen van de WDF, Winmau en Tungsten Tales worden de live streams beschikbaar gesteld.

Verdeling prijzengeld op Lakeside

De totale prijzenpot voor de WDF Lakeside World Championship bevat 257.000 pond aan prijzengeld. Dat is een stuk minder dan in 2022, toen er nog 300.000 pond werd uitgekeerd.

De hoofdprijs voor de winnaar van het heren- en damestoernooi is wel gelijk gebleven. De winnaar bij de heren krijgt 50.000 pond aan prijzengeld mee naar huis. De winnares bij de vrouwen ontvangt een cheque van 25.000 pond.

Speelschema Lakeside 2023

Zaterdag 2 december

Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Scott Marsh v Sebastian Białecki (R1 heren)

Jo Clements v Veronika Ihász (R1 dames)

Aaron Turner v Ricky Nauman (R1 heren)

Jordan Brooks v Dennis Nilsson (R1 heren)

Paula Murphy v Almudena Fajardo (R1 dames)

Dave Prins v Reece Colley (R1 heren)

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

James Richardson v Christian Goedl (R1 heren)

Aletta Wajer v Paula Jacklin (R1 dames)

Patrik Kovacs v Jim Widmayer (R1 heren)

Jonny Tata v Shaun McDonald (R1 heren)

Lorraine Hyde v Laura Turner (R1 dames)

Danny Porter v Arjan Konterman (R1 heren)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties