Vincent van der Voort wil deelnemen aan koppeltoernooi Dutch Open: "Zal het dit weekend wel tegen Matt Porter (PDC-CEO) vertellen"

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari vindt in de Bonte Wever in Assen het Dutch Open plaats. Dit toernooi, waar punten te verdienen zijn voor de WDF-ranking is traditioneel het grootste dartstoernooi ter wereld.

Dit jaar zal naar alle waarschijnlijkheid ook Vincent van der Voort tot de deelnemers behoren. En dat is best opmerkelijk, aangezien Van der Voort een PDC Tour Card-houder is. Die Tour Card-houders hebben toestemming nodig van de PDPA (Professional Dart Players Association) om toernooien buiten de PDC te spelen, waar wedstrijden op televisie of via livestream worden uitgezonden.

"Ik zie zoveel spelers op een stream spelen. Bijvoorbeeld Simon Whitlock en Jules van Dongen in Las Vegas", zegt Van der Voort tegenover Sportnieuws.nl.

Van der Voort wil op de Dutch Open samen met zijn zoon Kevin meedoen aan het koppeltoernooi. "Ik heb het nog niet gevraagd, maar ik zal het dit weekend wel tegen Matt Porter (CEO van de PDC) vertellen. Als hij het echt niet wil, dan doe ik het niet, maar dat lijkt me sterk", aldus Van der Voort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties