Ian White heeft door zijn eindzege op de Dutch Darts Championship een positie gewonnen op de wereldranglijst. ‘The Diamond’ passeerde Raymond van Barneveld en staat nu op de elfde plek van de PDC Order of Merit.

Naast White wist ook verliezend finalist Ricky Evans progressie te boeken op de ranking. ‘Rapid Ricky’ steeg een aantal plaatsen en is nu de nummer 52 van de wereld.

De top van de ranglijst bleef ongewijzigd. Michael van Gerwen leidt de wereldranglijst met 1.693.750 pond, gevolgd door Peter Wright met bijna een miljoen minder. Rob Cross staat op de derde plaats met 706.750 pond en houdt daarmee Gary Anderson achter zich.

Jelle Klaasen (19) is naast Van Gerwen en Van Barneveld de andere Nederlander in de top-20 van de PDC Order of Merit. Jermaine Wattimena (33), Vincent van der Voort (35), Christian Kist (39), Jan Dekker (42), Ron Meulenkamp (47), Jeffrey de Zwaan (49) en Jeffrey de Graaf (58) zijn terug te vinden in de top-64.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek