Simon Whitlock heeft van zich afgebeten, nadat op Twitter kritiek werd geuit op de punten die hij gebruikt in zijn dartpijlen.

De Australiër speelde woensdagavond tegen Peter Wright op de World Matchplay en na een paar legs had het dartbord al behoorlijk wat schade opgelopen. Vanuit fabrikant Unicorn werd naar de punten van Whitlock gewezen. Dat leidde vervolgens weer tot een nieuwe storm van kritiek.

Donderdagochtend heeft Whitlock zich zelf gemengd in de discussie. De voormalig WK-finalist wendde zich eerst tot Unicorn. ”Vraag alsjeblieft naar de eerlijke mening van jullie eigen gesponsorde spelers over de kwaliteit van de borden, in plaats van mij constant publiekelijk te beschuldigen van het beschuldigen van de borden.”

De huidige nummer elf van de wereldranglijst gaf vervolgens een extra uitleg. ”Er zijn veel spelers die diverse punten gebruiken om de slechte kwaliteit van de dartborden te compenseren. Ik kies er ook voor om mijn materiaal daar op af te stemmen, in plaats van te klagen op social media. Ik accepteer de situatie zoals het is.”

”Ik heb niks fout gedaan. Het enige wat ik probeer is zoveel mogelijk uit mijn spel te halen door het aantal bouncers te verminderen. Mijn doel is dat de pijlen het bord raken en erin blijven zitten. De aantijgingen zijn vervelend en onrechtvaardig”, zo schrijft Whitlock op zijn Twitter.

Tags:

Author: Pieter Verbeek