Michael van Gerwen is voor het zevende opeenvolgende jaar doorgedrongen tot de finale van de Premier League Darts. In de halve eindstrijd was Mighty Mike met 10-7 te sterk voor Daryl Gurney.

De nummer één van de wereld wist pas laat afstand te nemen van de Noord-Ier, die na de eerste pauze zelfs nog een break voorsprong pakte. Een paar goede legs en een aantal gemiste dubbels van Gurney zorgde ervoor dat Van Gerwen de kans krijgt om later op de avond zijn vijfde titel in de Premier League Darts te winnen.

Van Gerwen begon goed aan de wedstrijd met onder meer een 13-darter en 14-darter, maar wist Gurney wist de eerste zes legs bij te blijven. De Vlijmenaar ging na de zesde leg wisselvalliger spelen. De triples werden minder vaak gevonden en de dubbels liepen ook minder scherp. Gurney wist daar echter niet van te profiteren, waardoor beide spelers met een 5-5 tussenstand de pauze in gingen.

Direct na de onderbreking wist de Noord-Ier wel een break te plaatsen dankzij een 13-darter. Lang kon ‘Superchin’ daar niet van genieten, want Van Gerwen brak direct terug met een 13-darter. De regerend wereldkampioen liep vervolgens meteen uit naar 9-6. De zestiende leg ging naar Gurney, waarna Van Gerwen met een 15-darter de zege pakte.

In de finale van de Premier League Darts speelt de Brabander tegen de winnaar uit de tweede halve finale tussen Rob Cross en James Wade.

Volg de live scores tijdens de finaleavond van de Premier League Darts via deze website. Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Play-Offs – Donderdag 23 mei
The O2, Londen

Speelschema
Halve finale

Michael van Gerwen (96.48) 10-7 (94.02) Daryl Gurney
Rob Cross v James Wade

Finale

Michael van Gerwen v Cross/Wade

Tags:

Author: Pieter Verbeek