Michael van Gerwen is tegen zijn tweede nederlaag opgelopen in de Premier League Darts. De 29-jarige Brabander verloor in Berlijn met 7-5 van Daryl Gurney.

Dit resultaat is slecht nieuws voor Raymond van Barneveld, die zijn concurrent in strijd tegen degradatie verder ziet uitlopen. Gurney profiteerde optimaal van een off-day van Van Gerwen, die een wisselvallige indruk achterliet.

De nummer één van van de wereld begon slecht aan de wedstrijd, maar kwam desondanks wel op een 2-0 voorsprong. In de twee daaropvolgende legs kreeg Van Gerwen ook kansen om de legs te winnen, maar Gurney wist 2-2 te maken. Het werd vervolgens 3-3 en vanaf dat moment nam ‘Superchin’ het initiatief over.

Een 12-darter bracht de Noord-Ier op een break voorsprong, die hij daarna wist te verzilveren met een 13-darter. Van Gerwen sloeg terug met een 12-darter, maar wist Gurney vervolgens niet binnen vijf beurten terug te breken. Gurney kwam op 6-4, waarna de Nederlander nog wel zijn eigen leg wist te houden.

Van Gerwen ging de laatste leg prima van start met een 180-score, maar viel daarna stil met 60 en 91. Gurney liet tops over na twaalf pijlen benutte zijn eerste matchdart voor een verrassende zege op de regerend wereldkampioen.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Zevende speelronde – Donderdag 21 maart
Mercedes-Benz Arena, Berlin

Gerwyn Price (98.17) 4-7 (104.33) Rob Cross
James Wade (98.42) 6-6 (98.93) Peter Wright
Michael van Gerwen (98.54) 5-7 (98.58) Daryl Gurney
Michael Smith v Mensur Suljovic
Max Hopp v Raymond van Barneveld

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek