Nog acht landen zijn er over in de strijd om de eindzege op de World Cup of Darts 2019. Nederland is de enige overgebleven oud-toernooiwinnaar na de verrassende nederlaag van Engeland tegen Ierland.

Nederland won vrij gemakkelijk in de tweede ronde van de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zegevierden in hun singles tegen respectievelijk Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik.

Tegenstander bij de laatste acht is Canada, dat wist te stunten tegen Australië. Dawson Murschell boekte een zege tegen Simon Whitlock, terwijl Jim Long de overwinning pakte tegen Kyle Anderson. Ook in de kwartfinales van de World Cup wordt gestart met twee singles. Wanneer de stand in evenwicht is na twee duels, spelen de landen een koppelwedstrijd om de strijd te beslissen.

Jermaine Wattimena bezorgde Nederland zaterdagavond het beslissende punt tegen Polen op de World Cup of Darts

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

De andere kwartfinale in de bovenste helft van het toernooischema gaat tussen Ierland en Oostenrijk. De Ieren wonnen na twee singles van Engeland, nadat William O’Connor met een gemiddelde van 115 wist te winnen van Rob Cross. Eerder verraste Steve Lennon zijn tegenstander Michael Smith.

Nieuw-Zeeland en Japan openen de middagsessie van de finaledag op de World Cup of Darts. Deze twee landen wonnen zaterdag van respectievelijk Zuid-Afrika en Singapore. De absolute kraker van de middag gaat tussen Schotland (Gary Anderson en Peter Wright) en België (Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh).

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. 

Speelschema World Cup of Darts 2019

Zondag 9 juni (middagsessie)
Kwartfinale

13:10 Nieuw-Zeeland v Japan
14:10 Schotland v België
15:10 Ierland v Oostenrijk
16:10 Canada v Nederland

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek