Zaterdagavond gaat de World Matchplay 2019 van start in Blackpool. Danny Noppert komt in actie tegen titelverdediger Gary Anderson.

Voor Noppert wordt het zijn vuurdoop in de Winter Gardens. Anderson pakte vorig jaar de titel op de World Matchplay door Mensur Suljovic na een zinderende finale te verslaan.

‘Noppie’ plaatste zich gemakkelijk via de Pro Tour voor dit toernooi. Zo haalde de Friese darter dit seizoen onder meer twee halve finales en twee kwartfinales op de Pro Tour. Ondanks het grote verschil met Anderson op de wereldranglijst (38ste tegenover derde), ligt een verrassing tot de mogelijkheden.

De Schotse darter heeft na terugkeer van zijn rug- en elleboogblessures nog niet zijn topvorm laten zien. Afgelopen week deed Anderson mee aan twee vloertoernooien, maar ‘The Flying Scotsman’ kwam niet verder dan een halve finale en een plek in de tweede ronde. Noppert laat al het gehele jaar een degelijke vorm zien, de uitkomst van deze partij lijkt dus vooral in handen van Anderson te liggen. Haalt de nummer drie van de wereld zijn topvorm, dan zijn er maar weinig spelers die aan hem kunnen tippen.

Nathan Aspinall en Mervyn King hebben de eer om de 26ste editie van dit prestigieuze evenement te openen. Daarna betreden Gerwyn Price en Stephen Bunting het podium voor de tweede wedstrijd van de avond.

Het klapstuk van de avond gaat tussen oud-wereldkampioen Rob Cross en Chris Dobey. Laatstgenoemde maakt net als Noppert en Aspinall zijn debuut in Blackpool.

Bekijk hier het uitzendschema van RTL 7 tijdens de World Matchplay.

Speelschema World Matchplay 2019

Zaterdag 20 juli
Eerste ronde

20:10 Nathan Aspinall v Mervyn King
21:10 Gerwyn Price v Stephen Bunting
22:10 Gary Anderson v Danny Noppert
23:10 Rob Cross v Chris Dobey

World Matchplay 2019: Speelschema zaterdagavond met onder meer Anderson tegen Noppert

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek