Peter Wright heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve eindstrijd op de Grand Slam of Darts. Snakebite boekte een sterke 16-12 zege op Dave Chisnall. Hij treft bij de laatste vier de winnaar uit de partij tussen Glen Durrant en Michael Smith.

Eerst leek het erop dat Chizzy de halve finale zou halen. De Engelsman ging met een 6-4 voorsprong de pauze in en kwam daarna nog op 8-5 met een 108 finish. Wright wist het duel echter razendsnel te kantelen met zeven legs op rij na onder meer drie 13-darters en een 131 check-out.

Wright liep vervolgens verder uit naar 13-8, alvorens Chisnall nog terugkwam tot 13-12. Met drie 15-darters ging de zege daarna alsnog naar de Schotse darter, die tijdens dit toernooi een finaleplek uit 2017 moet verdedigen.

Zaterdagavond worden de twee laatste kwartfinales gespeeld. Michael van Gerwen komt dan in actie tegen Adrian Lewis, terwijl titelverdediger Gerwyn Price het opneemt tegen Gary Anderson.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de groepsindelingen, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Vrijdag 15 november
Kwartfinale

Dave Chisnall (98.64) 12-16 (101.25) Peter Wright
Glen Durrant v Michael Smith

Zaterdag 16 november

Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Adrian Lewis

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek