Peter Wright heeft zijn groepsfase op de Champions League of Darts afgesloten met een 10-8 overwinning op Rob Cross. Hierdoor verzekerde Snakebite zich van de eerste plaats in Groep B.

In het begin van de wedstrijd pakte Cross tweemaal een break voorsprong (3-2 en 4-3), maar telkens brak Wright direct terug. Nadat de Schot 4-4 had gemaakt met een 13-darter, liep de voormalig UK Open-kampioen weg naar 7-4 dankzij twee 13-darters.

Aan de hand van een knappe 140 check-out kwam Voltage echter terug tot 7-7. Even later werd het ook 8-8 na een 78 finish van Cross. De zeventiende leg ging met een 68 check-out naar Wright, die daardoor op één leg van de zege kwam. Cross miste vervolgens vijf kansen op een beslissende leg af te dwingen, waarna de Schotse darter de wedstrijd besliste via dubbel 5.

Wright speelt zondagavond in de halve eindstrijd tegen de nummer twee uit Groep A. Cross was voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd al uitgeschakeld en zal na de poulefase ook onderaan in zijn groep blijven staan.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Speelschema Champions League of Darts 2019

Zondag 20 oktober
Middagsessie (vanaf 14:15 uur) – Laatste groepswedstrijden

Rob Cross (97.75) 8-10 (99.44) Peter Wright (Groep B)
Daryl Gurney v Gerwyn Price (Groep B)
Michael van Gerwen v Gary Anderson (Groep A)
Michael Smith v James Wade (Groep A)

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek