Dartslegende Taylor is zijn eigen grootste criticus: ''Bedenk altijd manieren om fouten recht te zetten''

Phil Taylor maakt begin september zijn opwachting op de World Seniors Darts Matchplay, één van de grotere toernooien op het seniorencircuit voor (bekende) darters van boven de vijftig jaar.

De 63-jarige Engelsman geldt als de succesvolste darter aller tijden, maar bij de World Seniors Darts Tour (WSDT) slaagde Taylor er nog niet in om een toernooi te winnen.

Taylor is daar zelf het meest kritisch op. ''Ik ben absoluut mijn eigen grootste criticus. Ik denk altijd na over wat ik fout heb gedaan en bedenk altijd manieren om de fouten recht te zetten. Mijn vader zei altijd dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd en hij had gelijk'', zo zegt Taylor op de Facebookpagina van World Seniors Darts.

Vorig jaar was de 16-voudig wereldkampioen dichtbij de titel op de World Seniors Darts Matchplay. Hij won in de halve eindstrijd na verlenging met 12-10 van Kevin Painter, maar moest vervolgens op dezelfde avond na verlenging zijn meerdere erkennen in Robert Thornton (12-10).

Voor Taylor bleek 44 legs in een tijdbestek van twee uur iets te veel van het goede. ''Ik had zeker last van vermoeidheid. Maar ik weet zeker dat ik nu een betere kans maak als ik in dezelfde situatie terecht zou komen.''

De dartslegende uit Stoke-on-Trent maakte onlangs bekend dat hij een nieuw fitnessregime heeft omarmt, dat ervoor moet zorgen dat hij fitter aan de oche verschijnt.

Inmiddels voelt Taylor zich al een stuk fitter. ''Het gaat enorm goed moet ik eerlijk zeggen. Ik vind het eigenlijk ook wel leuk om een beetje goed voor mezelf te zorgen. Hopelijk kan een gezondere Phil het beste uit zichzelf halen. Ik denk dat de enige manier om dat te doen is om de beste versie van jezelf te laten zien. Maar de tijd wacht op niemand, maar ik ben van plan om die tijd nog een beetje uit te stellen.''

In de eerste ronde van de World Seniors Dart Matchplay neemt Taylor het op tegen zijn oude rivaal John Part. ''We hebben in het verleden al een aantal geweldige wedstrijden gehad. John is een hele goede darter en enorm moeilijk te verslaan. Hij is niet voor niets driemaal wereldkampioen geworden'', stelt Taylor.

Wie Taylor als zijn grootste gevaar ziet op de World Seniors Darts Matchplay? ''John Part... Het zou stom zijn om voorbij de persoon te kijken die je als eerste tegenkomt.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties