'Golden Ticket' winnaar Gates wint eerste editie van Champion of Champions

Leonard Gates heeft zondag de eerste editie van Champion of Champions gewonnen. Dit toernooi is één van de grote evenementen van de World Seniors Darts Tour (WSDT).

Twee dagen terug behoorde Gates nog niet eens tot het deelnemersveld. Het toernooi bestond uit acht spelers, waarvan zeven op basis van een wildcard uitgenodigd waren. De achtste startplek werd de 'winnaar van de golden ticket' genoemd. Er werd vrijdagavond een kwalificatietoernooi gespeeld en de winnaar daarvan mocht het in de eerste ronde opnemen tegen dartslegende Phil Taylor.

Gates won het kwalificatietoernooi en versloeg vervolgens Taylor met 10-8. Met een 13-11 zege op een andere dartslegende, Martin Adams, bereikte de Amerikaan vervolgens de finale.

In de eindstrijd wachtte een duel met Richie Howson, die achtereenvolgens Robert Thornton (10-6) en David Cameron (13-11) wist te verslaan. Howson had begin dit jaar ook al de finale van het senioren-WK bereikt, maar verloor toen in de finale van Thornton.

Maar ook deze finale wist Howson niet te winnen. Gates pakte zes van de eerste zeven legs en had daarmee meteen een grote voorsprong te pakken. Daarna waren beide spelers redelijk gelijkwaardig aan elkaar, en snoepte Howson nog iets van de achterstand af door terug te komen tot 12-10. Daarna maakte Gates het af met een 16-darter voor de eindzege in Blackpool.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties