Harbour zorgt voor verrassing tegen Adams op World Seniors Darts Masters, ook Mason door naar kwartfinales

De World Seniors Darts Masters, onderdeel van de World Seniors Darts Tour, is op een grote ontgoocheling uitgedraaid voor Martin Adams.

Adams, drievoudig voormalig BDO-wereldkampioen, ging in de openingsronde met 4-2 onderuit tegen generatiegenoot Dennis Harbour. 'Wolfie' was eigenlijk de hele tijd op achtervolgen aangewezen. De eerste en de derde set was een prooi voor Harbour, maar telkens wist Adams in de volgende set de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen.

Harbour pakte vervolgens de vijfde set om op een 3-2 voorsprong te komen. Met twee legs op rij bezegelde hij vervolgens in de zesde set het lot van Adams. Harbour neemt het in de kwartfinales op tegen de winnaar van het duel tussen Phil Taylor en Mark McGeeney.

Mason

Eerder vandaag had ook al Chris Mason zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. 'Mace the Ace' had het nochtans niet onder de markt tegen 10-voudig dameswereldkampioene Trina Gulliver. Het was immers Gulliver die de eerste twee sets won, alvorens Mason eentje kon terugpakken. In de vierde set miste Gulliver een cruciale pijl op een dubbel om de stand op 3-1 te brengen. Mason profiteerde en zo was bij 2-2 in sets alles opnieuw te herdoen.

Mason had hieruit duidelijk vertrouwen geput en stoomde door. De 53-jarige Engelsman verloor geen leg meer en pakte de volgende twee sets telkens met 2-0 in legs. 4-2 zege dus voor Mason, die in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen Leonard Gates en Mark Dudbridge treft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties