"Ik speel nog graag, maar het competitieve aspect zal ik zeker niet missen" - Phil Taylor staat stil bij zijn afscheid

Phil Taylor speelde onlangs zijn laatste WK ooit. Op het World Seniors Darts Championship ging hij meteen in de openingsronde onderuit tegen de Duitser Manfred Bilderl.

Het mag dan wel Taylor's laatste WK zijn geweest, helemaal afscheid neemt hij nog niet. 'The Power' gaat dit jaar immers nog aan alle grote toernooien op de World Seniors Darts Tour (WSDT) deelnemen.

"Ik wil er vooral van genieten", zegt hij. "Vorig jaar heb ik mezelf teveel druk opgelegd en daarom waren de resultaten niet goed. Hopelijk kan ik het dit jaar wat beter doen. Ik speel opnieuw graag, al zal ik bij mijn afscheid het competitieve aspect van de sport zeker niet missen."

Taylor stopte in 2018 bij de PDC. "Ik kan amper geloven dat het al zes jaar geleden is", lacht hij. "Ik wou eigenlijk al vroeger stoppen, maar Barry Hearn (toenmalig PDC-baas) heeft me overtuigd om nog langer door te gaan. Ik was veruit de meest toegewijde speler ooit van mijn generatie, dat heeft me zoveel succes opgeleverd.

Circus Tavern

Dat succes en zeker het merendeel van zijn in totaal zestien wereldtitels veroverde Taylor in de iconische Circus Tavern in Purfleet. "Deze zaal heeft me verzekerd van een financieel zorgeloos leven. Ik heb er geweldige herinneringen aan. Je kon in deze zaal ook alles horen, de mensen op de eerste rij zaten bijna letterlijk op het podium."

Taylor viert later dit jaar zijn 64e verjaardag. "Ik stop aan het einde van het jaar dan wel met toernooien spelen, stoppen met werken ga ik zeker niet doen. Ik wil bezig blijven en zal nog regelmatig op demo's en dergelijke aanwezig zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties