Lisa Ashton vloert Scott Mitchell met whitewash op senioren-WK; John Henderson te sterk voor Kevin Painter

Lisa Ashton heeft voor een sensatie gezorgd op de World Seniors Darts Championship 2024 door outsider Scott Mitchell met 3-0 in sets uit het toernooi te kegelen.

Ashton had in de eerste ronde al met 3-2 in sets gewonnen van Michael Huntley, hetgeen haar eerste overwinning op een man op een televisietoernooi was. 'The Lancashire Rose' heeft blijkbaar de smaak te pakken en liet Mitchell afdruipen.

Mitchell opende de wedstrijd nog met een 11-darter in de eerste set, maar kon in de daaropvolgende twee legs de dubbel niet vinden. Ashton raakte de dubbels wel en pakte daarna de set met een 14-darter.

Ook in de tweede set kwam Mitchell op voorsprong, en nadat Ashton 1-1 had gemaakt met een 15-darter, lieten de dubbels Mitchell wederom in de steek. Ashton profiteerde opnieuw, en won de tweede set met 3-1. Daarna ws ook set drie met 3-1 een prooi voor de viervoudig wereldkampioene bij de dames.

Eerder op de middag had John Henderson zich bij de laatste acht geschaard op de World Seniors Darts Championship. De set ging nog met 3-1 naar tegenstander Kevin Painter, maar daarna was het toch Henderson die het best met zijn kansen op de dubbels omging. De Schot won drie sets op rij en zette dus een 3-1 eindstand op het scorebord.