Opnieuw geen seniorentitel voor Taylor; 16-voudig wereldkampioen verliest van Hogan

Phil Taylor zal nog minimaal een half jaar moeten wachten op zijn eerste titel op de World Seniors Darts Tour. 'The Power' verloor in de kwartfinales van de World Seniors Matchplay van Paul Hogan.

Taylor geldt als de meest succesvolle darter aller tijden. Honderden titels staan er op zijn palmares, waaronder zestien wereldtitels. Op het seniorencircuit staat hij echter nog droog en door deze uitschakeling zal Taylor moeten wachten tot het senioren-WK in februari op zijn volgende kans.

De 63-jarige Engelsman moest het ondanks een 5-4 voorsprong afleggen tegen Hogan, die drie legs op rij wist te pakken om 7-5 voor te komen. Taylor brak Hogan terug met een 17-darter, maar verzuimde daarna in vijf beurten te finishen. Hogan deed dat wel met een 14-darter en plaatste zich voor de halve eindstrijd.

Bij de laatste vier wacht voor Hogan een ontmoeting met favoriet Leonard Gates. De Amerikaan, die dit jaar al twee televisietoernooien won op het seniorencircuit, zegevierde na een kraker met 11-9 tegen David Cameron. Hierbij noteerde Gates een gemiddelde van ruim 101.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen