Painter boekt overtuigende zege op oude rivaal Taylor en bereikt halve eindstrijd op senioren-WK

Kevin Painter heeft de halve finales gehaald op de World Seniors Darts Championship door de grote favoriet Phil Taylor met 3-0 te verslaan.

Beide Engelsen stonden in 2004 op dit podium in de zaal Circus Tavern tegenover elkaar in de WK-finale. Painter stond in die partij met 4-1 in sets voor, maar het was Taylor die in de dertiende set na een beslissende leg de wereldtitel pakte. Het was één van de 32 nederlagen die Painter leed tegen zijn oude rivaal in hun vorige 33 ontmoetingen.

Taylor, die in zijn eerste ronde tegen Peter Manley (3-1) ook al niet sterk voor de dag kwam, kwam er ditmaal totaal niet aan te pas tegen The Artist. Scorend was het zeer wisselvallig bij The Power, die de eerste set met 3-1 naar Painter zag gaan.

De voormalig Players Championship Finals-kampioen won vervolgens de tweede set met 3-0 en pakte een 2-0 voorsprong in de derde set, een serie van zeven gewonnen legs op rij. Taylor maakte het nog even spannend in de derde set door terug te komen tot 2-2, maar daarna maakte Painter het af met een 17-darter. De Engelsman gaat bij de laatste vier spelen tegen Robert Thornton, die dit toernooi nog geen set heeft verloren.

De twee halve finales staan zondagmiddag op de planning. Zondagavond is de finale en dan wordt bekend wie er naar huis gaat met de hoofdprijs van 25.000 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties