Painter eert Bristow met speciaal shirt op WK voor senioren: "Zonder hem was ik nooit met darts begonnen"

Kevin Painter heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK voor senioren. 'The Artist' was bij de laatste zestien met 3-0 te sterk voor Dennis Harbour.

Ondanks de 3-0 zege kreeg Painter het niet cadeau, zo moest hij in de eerste twee sets telkens terugkomen van een 2-0 achterstand in legs. "Dennis is een trage speler en dat maakt het niet zo eenvoudig om tegen te spelen. Maar dat is zeker geen verwijt, hij speelde goed en had misschien wel meer verdiend. Mijn ervaring heeft me geholpen om de scheve situatie alsnog om te keren", zegt de 55-jarige Engelsman.

In de kwartfinales treft Painter zijn landgenoot Mark Dudbridge. "Ik zal mijn niveau moeten optrekken om wereldkampioen te kunnen worden. Er zitten nog verschillende goede spelers in het toernooi en er is niet één uitgesproken favoriet."

Eerbetoon

Painter speelde in een shirt met de beeltenis van de in 2018 overleden Eric Bristow op. "Eric is een échte legende uit onze sport en was één van mijn beste vrienden. Zonder hem zou ik nooit met darts begonnen zijn. Ik wou hem eren door met dit shirt te spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties