Phil Taylor denkt dat Martin Adams multimiljonair hadden kunnen worden bij de PDC: ''Hij had het talent om bij de beste drie spelers te behoren''

Phil Taylor heeft zijn sporen meer dan verdiend bij de Professional Darts Corporation, maar 'The Power' denkt dat een landgenoot van hem ook een mooie carrière had kunnen hebben bij de PDC.

Volgens de 16-voudig wereldkampioen had Martin Adams ook miljoenen kunnen verdienen als 'Wolfie' de overstap had gemaakt. De twee dartslegendes kwamen elkaar onlangs tegen op de World Seniors Champion of Champions. Taylor stond in die wedstrijd 9-6 voor, maar de winst ging uiteindelijk met 9-10 naar Adams.

De twee Engelsen waren elkaar vroeger al eens tegengekomen, toen Taylor ook nog actief was bij de BDO. Taylor was één van de spelers die betrokken was bij de oprichting van de World Darts Council (WDC), de voorloper van de PDC. Adams bleef echter loyaal aan de BDO.

Meer dan 30 jaar later denkt Taylor dat Adams een van de topverdieners in de sport zou zijn geweest als hij zich net als 'The Power' had aangesloten bij de groep spelers die zijn vertrokken bij de BDO.

''Ik weet dat hij aanvoerder van het Engelse team was, daar was hij trots op. Hij houdt vast aan waar hij in gelooft. Maar als ik nu naar Martin kijk, denk ik: 'Je had multimiljonair kunnen worden''', zo liet Taylor optekenen bij Online Darts voorafgaand aan de recente clash tussen de twee grootheden.

''Hij had het talent om bij de beste drie spelers te behoren. Martin had het helemaal kunnen maken bij de PDC. Dat is niet iets wat ik denk, maar iets wat ik zeker weet'', vervolgt Taylor. De 63-jarige dartslegende uit Stoke-on-Trent denkt Adams bij de PDC ook een betere speler had kunnen worden.

''Het zou Martijn zijn niveau hebben verbeterd. Hij was iemand die goed kon trainen. Als je naar zijn stijl kijkt, denk ik dat hij waarschijnlijk een van de mooiste stijlen in darts heeft. Hij is een goede afmaker, een goede scorer en presteert goed onder druk. Ik weet niet hoe hij nu denkt, hij heeft een paar gezondheids- en persoonlijke problemen in zijn leven gehad, die hem een beetje hebben beïnvloed. Maar als speler was hij 20-25 jaar geleden een van de besten ter wereld'', aldus Taylor.

Lees meer over:
Phil Taylor Martin Adams WSDT

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties