Scholten verliest in eerste ronde van Jenkins op senioren-WK

Roland Scholten is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen op het senioren-WK in Purfleet. The Tripod moest het afleggen tegen Terry Jenkins (3-0).

Het duel was een weerzien tussen twee spelers die tijdens de Premier League Darts van 2007 nog tegenover elkaar stonden. De hoogtijdagen van Scholten zaten er toen al op met een UK Open-titel in 2004 en finales op de World Grand Prix in 2001 en de Premier League in 2006. Jenkins haalde bij die Premier League in 2007 zijn tweede major-finale. The Raging Bull stond uiteindelijk in negen major-finales, maar verloor ze allemaal.

Tegen Scholten won de Engelsman zeven van de eerste acht legs, voordat Scholten met onder meer een 15-darter op een 2-1 voorsprong wist te komen in de derde set. Kansen op setwinst kreeg de Nederlander echter niet. Met een 108 finish en een 16-darter ging ook de derde set naar Jenkins, die daardoor de tegenstander is van Lisa Ashton bij de laatste zestien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties