Speelschema zondagmiddag op senioren-WK met Painter-Thornton en Jenkins-Adams in halve finales

Zondag is de finaledag van de eerste editie van de World Seniors Darts Championship, Maar voordat in de avond de grote finale op het programma staat, worden zondagmiddag eerst nog de twee halve finales gespeeld.

Het belooft een lange dag te gaan worden voor de twee finalisten, want de halve finale gaat over best of 7 sets, en de finale zelfs over best of 9 sets. Met een beetje pech, of juist geluk voor de fans, speelt de winnaar van zondagavond over de gehele dag 80 legs.

De eerste halve finale gaat tussen Kevin Painter en Robert Thornton. Painter zorgde zaterdagavond voor een verrassing door topfavoriet Phil Taylor met 3-0 naar huis te sturen. Thornton won ook met 3-0, namelijk van Dave Prins. Na eerdere zeges op Bob Anderson (3-0) en Trina Gulliver (3-0) is The Thorn nog als enige speler zonder setverlies.

In de andere halve finale strijden Terry Jenkins en Martin Adams voor een plek in de finale. Jenkins zegevierde tegen Roland Scholten (3-0), Lisa Ashton (3-1) en John Walton (3-1) op weg naar de laatste vier. Adams hoefde maar twee wedstrijden af te werken en pakte de winst tegen Richie Howson (3-2) en Larry Butler (3-1).

De finale staat ingepland voor 21:00 uur. Daarna weten we wie er vandoor gaat met de hoofdprijs van 25.000 pond en de bijhorende beker.

Zondag 6 februari

Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Halve finale

Kevin Painter v Robert Thornton

Terry Jenkins v Martin Adams

Avondsessie (vanaf 21:00 uur)

Finale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties