Taylor rekent af met Johnson: "Hij had veel praat en zette zichzelf daardoor onder druk"

Phil Taylor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK voor senioren. 'The Power' was bij de laatste zestien met 3-1 te sterk voor Darren Johnson.

Johnson dacht vooraf dat Taylor in de eerste ronde zou struikelen tegen Colin McGarry. "Hij had veel praat en dat is niet zijn normale gedrag, daardoor zette hij zichzelf onder druk. Ik speelde niet geweldig, hij ook niet, maar op het juiste moment deed ik de juiste dingen en dat maakte vanavond het verschil", aldus Taylor.

Johnson kwam het podium op met een shirt van Dennis Priestley, één van Taylor's oude rivalen. "Maar dat niveau benaderde hij totaal niet, Dennis was een veel betere speler."

Kippenvel

Het publiek in de Circus Tavern koos massaal de kant van Taylor. "Het zorgde voor kippenvel dat de fans mijn naam zongen. Ik ben vijf jaar geleden op pensioen gegaan en nu sta ik hier weer op een tv-toernooi, ik geniet van elk moment. Ik ben benieuwd welke kant het publiek gaat kiezen in mijn kwartfinale tegen Richie Howson (een Londenaar)", lacht de 62-jarige Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties