Thornton bereikt finale senioren-WK na zege op Painter

Robert Thornton is de eerste finalist op het senioren-WK. The Thorn versloeg in de halve finale Kevin Painter met 4-2 in sets voor een plek in de eindstrijd.

Thornton kwam gelijk op voorsprong door de eerste set met 3-0 te pakken. Painter trok de stand gelijk, door 91, 66 en 78 uit te gooien in de tweede set.

Painter wierp daarna ook 114 en 83 uit in de derde set, maar die set ging met 3-2 naar Thornton. De Schot zag zijn Engelse opponent vervolgens ook nog 170 uitgooien in de vierde set, maar ook die set werd gewonnen door The Thorn (3-1).

De spanning werd nog teruggebracht nadat Painter de vijfde set met 3-1 pakte en met een break opende in de zesde set. Thornton brak echter gelijk terug met een 17-darter en won de zesde set met 3-1 voor een finaleplaats.

Later op de middag vindt de tweede halve finale plaats tussen Terry Jenkins en Martin Adams. De winnaar van dat duel neemt het zondagavond op tegen Thornton in de finale van dit toernooi.

Thornton bereikt finale senioren-WK na zege op Painter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties