Thornton gelooft uitspraak Taylor niet na finale op World Seniors Matchplay: 'Mij houd je niet voor de gek, natuurlijk traint hij'

Robert Thornton wist zondagavond voor de tweede keer dit jaar een televisietoernooi te winnen op de World Seniors Darts Tour.

Na zijn eerdere eindzege tijdens het senioren-WK, pakte 'The Thorn' ook de titel op de World Seniors Matchplay door in de finale af te rekenen met dartslegende Phil Taylor (12-10).

Taylor kreeg in de zestiende leg bij een stand van 8-7 één kans op de titel, maar miste zijn matchdarts op dubbel 18. Thornton trok de stand gelijk via dubbel 5 en dwong daarmee een verlenging af. In de 21ste leg wierp 'The Thorn' 100 uit om 11-10 voor te komen, waarna de Schot het afmaakte met een 14-darter.

''Om te mogen winnen tegen de 16-voudig wereldkampioen... Veel mooier kan het niet'', sprak de 54-jarige Schot na afloop tegen de aanwezige pers.

''Phil (Taylor, red.) zegt dat hij niet traint, maar mij houd je niet voor de gek. Natuurlijk oefent hij, Phil wil ook deze toernooien net als iedereen.''

Thornton hoopt dat hij volgend jaar niet in staat is om zijn titels te verdedigen op het seniorencircuit. Dat zou betekenen dat hij weer actief is op de PDC Tour. ''Mijn grootste doel is om mijn PDC Tour Card terug te krijgen. Als dat niet lukt, ga ik proberen mijn titels te verdedigen en nog meer titels te winnen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties