Thornton geniet weer van het darten: "En dat heb ik aan mijn vrouw te danken"

Robert Thornton werd zopas voor het tweede jaar op rij wereldkampioen bij de senioren. 'The Thorn' versloeg in de finale Richie Howson.

Achter elke sterke man, staat een sterke vrouw, dat blijkt ook bij de familie Thornton het geval. "Vorig jaar toen ik het won zei mijn vrouw dat haar taak erop zat, ze had me wereldkampioen gemaakt. Ook dit jaar steunde ze me de hele tijd. Mijn vrouw geeft me de peptalks als ik ze nodig heb. Het is gewoon geweldig geweest", zegt Thornton tegenover BBC.

Thornton was een tijdje geleden nochtans de liefde voor de sport verloren. Dat was ook de reden dat hij niet naar Q-School ging. "De vier of vijf dagen op de Q-school zijn slopend. Als je er al doorheen komt, krijg je geen pauze want je speelt meteen de Players Championship en kwalificaties voor de Euro Tours. Toen ik begon bij de PDC was ik de enige die elk toernooi speelde dat ze organiseerden, zelfs de vloertoernooien."

Genieten

"Maar dat eist zijn tol, het wordt een karwei in plaats van dat ik ervan geniet, dus ik heb er lange tijd geen liefde meer voor gehad", vervolgt de 55-jarige Schot. "Toen begon ik weer te trainen en mijn vrouw zei: 'Kijk, je bent nog steeds goed genoeg om te spelen, dus geniet er eerst van'. En dat doe ik nu ook."

"Tweemaal na elkaar het WK voor senioren winnen, dat heb ik aan mijn familie te danken, zij houden me op de been", besluit Thornton.

Lees meer over:
Robert Thornton WSDT

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties