Thornton glundert na eindzege op WK voor senioren: 'Nu mag ik thuis tenminste binnen'

Robert Thornton heeft het eerste WK voor senioren op zijn naam geschreven. The Thorn vloerde in de finale Martin Adams met 5-1.

De 54-jarige Schot reageerde opgelucht. "Nu mag ik thuis tenminste binnen. Mijn vrouw had gezegd dat ze me zou buitensluiten als ik zonder trofee huiswaarts zou keren (lacht). Ik had bovendien wat geluk dat Martin niet zijn normale niveau haalde, anders zou het veel spannender zijn geweest", aldus Thornton.

Ondanks de makkelijke zege viel het toch op dat Thornton vaak als een razende tegen zichzelf tekeer ging. "Ik heb dat nodig. Op één of andere manier helpt het me om de hele tijd de concentratie te behouden."

Mooie trofee

Thornton glunderde toen hij de trofee mocht omhoog steken. "Dit betekent bijzonder veel voor mij. Op deze trofee zijn vier ex-wereldkampioenen (Leighton Rees, Jocky Wilson, Eric Bristow en Andy Fordham) vermeld die jammer genoeg niet meer onder ons zijn. Zij hebben bijzonder veel voor onze sport betekend en blijven voor eeuwig grote kampioenen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties