Thornton pakt ten koste van Adams eerste wereldtitel bij senioren

Robert Thornton mag zich de eerste winnaar van de World Seniors Darts Championship noemen. The Thorn versloeg Martin Adams in de finale van het senioren-WK met 5-1 in sets.

Een deelnemersveld van 24 bekende darters begon donderdag aan de eerste editie van dit evenement in de magische dartstempel Circus Tavern in Purfleet. Onder meer oude dartslegendes als John Lowe, Bob Anderson en Keith Deller betraden het podium. Mede door het grote niveauverschil tussen diverse spelers werd wel snel duidelijk welke spelers ook daadwerkelijk kans konden maken op de titel.

De vooraf aangewezen topfavoriet Phil Taylor werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Kevin Painter. The Artist werd daarna op zijn beurt uitgeschakeld door Thornton (4-2), die na zeges op Bob Anderson (3-0), Trina Gulliver (3-0) en Dave Prins (3-0) wel voor het eerst sets moest afstaan.

Aan de andere kant van het toernooischema was het de 65-jarige Adams die de finale wist te bereiken. Wolfie begon het senioren-WK nog moeizaam met een 3-2 zege op Richie Howson, maar daarna rekende hij af met Larry Butler (3-1) en Terry Jenkins (4-2).

In de finale bleek de 54-jarige Thornton een maatje te groot voor de drievoudig Lakeside-kampioen, die zondagmiddag nog in de tweede halve finale moest spelen en amper vijf uur later opnieuw aan de bak moest voor een lange partij over een format van best of 9 sets.

Daarnaast startte Thornton ook grandioos aan de finale. Met een 14-darter, 11-darter en een 13-darter ging de eerste set met 3-0 en een gemiddelde van 119 naar de Schot. Ook set twee ging met 3-0 naar de drievoudig major-winnaar.

In set drie en vier kwam Adams wel op het scorebord, maar deze sets werden met 3-1 en 3-2 gewonnen door The Thorn. Een pijnlijke 5-0 nederlaag bleef Adams echter bespaard, want Wolfie trok de vijfde set met 3-2 naar zich toe.

De zesde set ging eveneens over de volle vijf legs. Met een 180-score sloeg Thornton al snel een gaatje met Adams in de laatste leg. De Schot miste nog wat matchdarts, maar uiteindelijk Thornton via dubbel 2 de wereldtitel te pakken en de bijbehorende cheque van 25.000 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties