Voorbeschouwing finale senioren-WK: Robert Thornton vs Martin Adams

Zondagavond gaat de finale van het senioren-WK tussen Robert Thornton en Martin Adams. Zij gaan uitmaken wie de allereerste winnaar wordt van dit evenement in de iconische dartstempel Circus Tavern in Purfleet.

Thornton lijkt de favoriet voor de titel. The Thorn speelt vooralsnog een sterk toernooi met zeges op Bob Anderson (3-0), Trina Gulliver (3-0), Dave Prins (3-0) en Kevin Painter (4-2). In drie duels wierp de Schot een gemiddelde van ruim boven de negentig.

Adams kreeg wat meer tegenstand op weg naar de eindstrijd. Allereerst was er een nipte zege op Richie Howson (3-2), alvorens Larry Butler (3-1) en Terry Jenkins (4-2) werden verslagen door de drievoudig Lakeside-kampioen.

Thornton en Adams stonden eerder tegenover elkaar in de kwartfinale van de World Masters in 2007. Dat toernooi werd gewonnen door The Thorn, die vervolgens zijn eerste van drie majors zou winnen. Enkele maanden later troffen de twee spelers elkaar in de kwartfinale op Lakeside in 2008. Na een beslissende set trok Adams met 5-4 aan het langste eind.

Zondag 6 februari

Middagsessie

Halve finale

Kevin Painter (84.15) 2-4 (87.31) Robert Thornton

Terry Jenkins (86.32) 2-4 (88.97) Martin Adams

Avondsessie (vanaf 21:00 uur)

Finale (best of 9 sets)

Robert Thornton v Martin Adams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties