World Seniors Darts Championship keert in 2025 terug, maar met stuk minder wildcards voor dartslegendes

De World Seniors Darts Tour (WSDT) heeft aangekondigd dat het in 2025 opnieuw een World Seniors Darts Championship gaat organiseren. Deze editie zal plaatsvinden van 20 tot en met 22 februari.

Het toernooi is met een dag ingekort en ook zal het deelnemersveld teruggaan van 32 naar 24 spelers. Dat is niet de enige verandering. Spelers zullen grotendeels zelf hun plekje op het toernooi moeten verdienen.

Bij de recente editie van de World Seniors Darts Championship werden 26 van de 32 startplekken vergeven via wildcards. Voor de World Seniors Darts Championship 2025 worden nog maar vier wildcards uitgedeeld aan dartslegendes.

De WSDT heeft bekendgemaakt dat de huidige 'Money List-ranking' per direct wordt gezien als de officiële wereldranglijst bij de WSDT. De top-12 van deze ranking aan het einde van 2024 krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de World Seniors Darts Championship.

Daarnaast mogen ook vier spelers via de Open Series Order of Merit meedoen en bovendien worden er in januari 2025 nog vier kwalificatietoernooien gespeeld. De laatste vier startplekken worden op basis van uitnodiging verdeeld. Bekende namen van vroeger die niet het rankingcyclus afgaan maken via deze weg dus nog een kleine kans op deelname.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties