James Wilson heeft een verklaring afgegeven voor zijn enigszins matige start van het seizoen. ‘Jammie Dodger’ verloor bij vier van de zes Pro Tour-toernooien in de eerste ronde, terwijl ook zijn deelname aan de UK Open resulteerde in een directe uitschakeling.

Volgens Wilson zijn deze resultaten toe te schrijven aan zichtproblemen, zo vertelt de Engelsman in een interview met Live Darts. De oogblessure bemoeilijkt het raken van zijn dubbels.

”Ik heb last van krampbewegingen in mijn oog. Het zorgt ervoor dat mijn oogleden trillen”, legt Wilson uit. ”Ik heb onlangs een MRI-scan laten maken om uit te zoeken wat er aan de hand was.”

”De doktoren gaan proberen de geïnfecteerde zenuw te vinden, zodat de behandeling kan beginnen en hopelijk heb ik dan weer goed zicht. Met scorende beurten heb ik er weinig last van, het is vooral een probleem wanneer ik op dubbels moet gooien. Dat zorgt voor problemen en daar moet ik even doorheen zien te komen.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek