De vormcrisis van Michael van Gerwen houdt aan. Michael Smith wist de nummer één van de wereld in de kwartfinale van de US Darts Masters te verslaan.

Smith hoefde daarvoor niet eens zijn topvorm te halen, want ‘Bullyboy’ noteerde een gemiddelde van slechts 90. Van Gerwen kwam niet verder dan 88 gemiddeld en miste liefst twaalf van zijn achttien pijlen op de dubbels.

Desondanks kwam Mighty Mike wel op een 6-4 voorsprong. Vanuit een 1-3 achterstand kwam de Brabander terug tot 4-4, waarna hij een 100 finish en een 90 check-out gooide om de leiding te nemen.

Met een 17-darter en een 78 finish kwam Smith echter terug tot 6-6. De voormalig jeugdwereldkampioen nam de voorsprong vervolgens over door dubbel 6 te raken. Een uitstekende leg (12-darter) bezorgde de WK-finalist vervolgens de zege tegen Van Gerwen.

De Vlijmenaar bleef voor de zesde keer op rij met zijn gemiddelde (88.59) onder de honderd. De laatste keer dat de drievoudig wereldkampioen deze grens wist te slechten was tegen Gerwyn Price tijdens de Dutch Darts Masters eind mei.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, format en het uitzendschema.

Vrijdag 5 juli 
Kwartfinale
Michael van Gerwen (88.59) 6-8 (90.27) Michael Smith
Gary Anderson v Gerwyn Price
Rob Cross v Nathan Aspinall
Daryl Gurney v Peter Wright

Halve finale
Michael Smith v Gary Anderson/Gerwyn Price
Rob Cross/Nathan Aspinall v Daryl Gurney/Peter Wright

Finale
v

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek