Tienertalent Leighton Bennett wist dinsdagavond verrassend van 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor te winnen tijdens een demonstratietoernooi.

De 13-jarige Bennett won met 4-1 van Taylor, alvorens de BDO-jeugdwereldkampioen in de halve eindstrijd verloor van de uiteindelijke toernooiwinnaar Peter Wright.

Ondanks de prachtige zege is Bennett echter van plan om zijn voeten op de grond te houden, zo vertelt hij aan Live Darts. ”Het is een geweldige overwinning, maar ik moet het snel vergeten. Ik sprong weliswaar een gat in de lucht toen ik won, maar ik moet mijn voeten op de grond houden.”

Uiteraard was ‘Boom Boom Bennett’ wel enorm trots op zijn eerste zege op de 58-jarige dartslegende. ”Ik kan haast niet geloven dat ik binnen zes maanden wereldkampioen ben geworden en van Phil Taylor heb gewonnen. Een droom die uitkomt.”

”Ik voelde me net een kind op kerstochtend, toen ik mijn matchdart benutte. Ik had dit nooit voor mogelijk gehouden. Een paar maanden geleden dat ik een geweldige wedstrijd tegen Phil in de Tower of Londen, maar toen was hij te goed.”

”Dat was frustrerend voor mij, omdat ik vond dat ik een kans had laten lopen. Nu moest ik opnieuw tegen hem en ik wilde deze kans absoluut grijpen. Ik bleef enorm geconcentreerd en maakte niet eens oogcontact met Phil, ik vergat als het ware dat ik tegen hem moest spelen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek