De 13-jarige Leighton Bennett is ondanks zijn jonge leeftijd al veelvuldig in het nieuws gekomen. De Engelsman wist in januari de jeugdwereldtitel op de Lakeside te winnen door Nathan Girvan in de finale te verslaan.

In deze partij liet Bennett zien niet verlegen te zijn en zijn goede scores en gewonnen legs uitgebreid te vieren. Dat kwam hem op veel kritiek te staan op sociale media. ”Boom Boom”, zoals zijn toepasselijke bijnaam luidt, werd arrogantie verweten. Bennett zelf wil daar echter niks van weten en weigert zijn karakter aan te passen, zo vertelt hij aan Live Darts.

”Ik was verrast door bepaalde reacties op social media. Veel mensen vonden dat ik arrogant overkwam. Zo ben ik helemaal niet, ik was gewoon enorm blij op dat moment. Het komt niet vaak voor dat een 13-jarige jongen een wereldkampioenschap wint. Dat was zonder twijfel het beste moment uit mijn leven. Ik blijf echter met mijn voeten op de grond.”

De kritiek van fans zorgt er niet voor dat Bennett zijn houding gaat aanpassen. Ook zijn omgang met mentor Rob Cross speelt daarin een rol. ”Ik heb een goede begeleidingsteam, inclusief Cross. Hij is een geweldige leermeester en geeft mij veel kritiekpuntjes. Dat zorgt ervoor dat ik niet eens aan arrogantie durf te denken.”

”Ik ga mijn vreugde-uitbarstingen niet stoppen. Gerwyn Price heeft hier weliswaar een boete voor gekregen, maar ik vind dat spelers hun emotie moeten kunnen tonen. Winnen zorgt voor een enorme ontlading, dat is niet weg te stoppen.”

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek