Gary Anderson heeft de eindzege op Players Championship 14 naar zich toe getrokken. ‘The Flying Scotsman’ versloeg Ian White in de finale met 6-1.

De Schot was het dichtst bij uitschakeling in de eerste ronde. Anderson had een beslissende leg nodig om Mickey Mansell met 6-5 te verslaan. Daarna werden Harry Robinson (6-4) en Kyle Anderson (6-2) aan de kant gezet.

Bij de laatste zestien was de nummer twee van de wereld te sterk voor Dirk van Duijvenbode (6-2). Laatstgenoemde kende een prima dag met overwinningen op onder meer John Henderson en Jimmy Hendriks. Ook Richard North (6-1) en Rob Cross (6-4) konden Anderson niet van de overwinning af houden.

In de finale trok Anderson de eerste drie legs naar zich toe. Nadat White via dubbel 8 op het scorebord kwam, pakte ‘The Flying Scotsman’ nogmaals drie legs op rij om de eindoverwinning te pakken.

Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan waren de twee beste Nederlanders van de dag. Zij bereikten beiden de kwartfinale van de veertiende Players Championship. Na zeges op onder andere Peter Wright en Mark Webster, verloor Van der Voort bij de laatste acht van Robert Thornton. De Zwaan haalde de kwartfinale na zeges op onder meer Joe Cullen en Kim Huybrechts, alvorens met 6-5 te verliezen van White. Net als Jimmy Hendriks, reikten ook Yordi Meeuwisse en Ron Meulenkamp tot de laatste 32.

Laatste 16
Vincent van der Voort 6-5 Mark Webster
Robert Thornton 6-3 Darren Webster
Ian Whit 6-2 Gerwyn Price
Jeffrey de Zwaan 6-5 Kim Huybrechts
Rob Cross 6-5 Mensur Suljovic
Daryl Gurney 6-3 Wayne Jones
Gary Anderson 6-2 Dirk van Duijvenbode
Richard North 6-4 Jamie Bain

Kwartfinale
Robert Thornton 6-3 Vincent van der Voort
Ian White 6-5 Jeffrey de Zwaan
Rob Cross 6-4 Daryl Gurney
Gary Anderson 6-1 Richard North

Halve finale
Ian White 6-3 Robert Thornton
Gary Anderson 6-4 Rob Cross

Finale
Gary Anderson 6-1 Ian White

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek