Gary Anderson en Jelle Klaasen zijn de eerste finalisten op de PDC Home Tour. Zij pakten de eerste twee plaatsen in de eerste groep met halvefinalisten.

Na vier van de zes partijen was het pleit al beslecht. Anderson en Klaasen wisten allebei hun duels tegen Dave Chisnall en Mike de Decker winnend af te sluiten.

Het duel tussen Chisnall en De Decker ging dus nergens meer om. Het duel werd na een beslissende leg gewonnen door Chizzy, die daardoor nog wel derde werd in deze poule. Anderson versloeg Klaasen met 6-2, maar beiden waren dus al zeker van een plek in de kampioenengroep.

De nummers één en twee van deze groep plaatsen zich voor de zogenoemde kampioenengroep. Op vrijdag 5 juni strijden de vier overgebleven spelers om de titel. Rob CrossJoe Cullen, Nathan Aspinall en Jonny Clayton zitten in de andere halvefinalegroep.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Woensdag 3 juni
Groep 1 (halve finale)

Gary Anderson (93.43) 6-5 (92.91) Mike De Decker
Dave Chisnall (86.4) 2-6 (86.47) Jelle Klaasen
Mike De Decker (80.05) 3-6 (88.48) Jelle Klaasen
Gary Anderson (98.14) 6-3 (89.31) Dave Chisnall
Dave Chisnall (93.29) 6-5 (87.84) Mike De Decker
Jelle Klaasen (87.71) 2-6 (92.76) Gary Anderson

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek