Zaterdagavond gaat Gary Anderson dan toch meedoen aan de PDC Home Tour. Oorspronkelijk kon The Flying Scotsman niet aan de eisen voldoen om deel te nemen.

Uit een speedtest bleek dat zijn internetsnelheid te laag was om mee te doen aan het digitale dartstoernooi van de PDC. Anderson kreeg echter hulp aangeboden van diverse Britse providers en het internetprobleem was opgelost.

De tweevoudig wereldkampioen is ingedeeld in de dertigste groep van de PDC Home Tour. Hem wacht ontmoetingen met Dirk van Duijvenbode, Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh. Anderson kijkt er naar uit om weer wat wedstrijdritme op te doen, zo vertelt hij aan Sky Sports.

”Het voelt een beetje vreemd om online een live-wedstrijd tegen iemand te spelen, maar ik kijk er zeker naar uit. Ik heb nooit zoiets eerder gedaan. Volgens mij doen de jongere spelers het veel vaker met de huidige technische mogelijkheden. Ik hoop gewoon een potje te winnen.”

Over zijn vorm maakt de Schotse darter zich geen zorgen. ”Ik speel thuis altijd goed in trainingen. Hopelijk kan ik dat meenemen naar dit toernooi. Veel 180’ers en hoge finishes. Dat moet nu ook lukken, want ik zie geen verschil tussen trainen thuis en dit toernooi.”

Overigens heeft Anderson de PDC Home Tour in de afgelopen weken nauwelijks gevolgd. ”Alleen vrijdagavond, toen Michael Smith tegen Luke Humphries speelde. Een geweldige wedstrijd en de enige die ik heb gekeken. Ik ben niet zo goed met technologie en ben liever in de tuin bezig.”

”Petje af voor de PDC voor het opzetten van deze competitie. Voor veel spelers is darten hun leven, of full-time baan zelfs. Het is fantastisch dat ze erin zijn geslaagd om spelers online aan elkaar te verbinden zodat ze wat kunnen trainen”, zo deelde Anderson nog een pluim uit aan de organiserende bond.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek