Jeffrey de Zwaan heeft flinke stappen gemaakt op de wereldranglijst na het bereiken van de halve finale op de World Matchplay. ‘The Black Cobra’ steeg van de 68ste plek naar de vijftigste plaats op de PDC Order of Merit.

De Leidschendammer was de grote smaakmaker van het toernooi met zeges op Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Dave Chisnall. De opmars van De Zwaan werd in de halve finale gestuit door Gary Anderson, de uiteindelijke winnaar.

Anderson bleef ondanks zijn eindzege steken op de vierde plek op de wereldranglijst. De achterstand op nummer drie Rob Cross is verkleind tot 67.000 pond. De nummer één positie van Michael van Gerwen is nog ver buiten bereik. ‘Mighty Mike’ staat met 1.693.750 pond ruim bovenaan de ranglijst.

Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena kenden ook een positieverbetering. Van Barneveld verruilde de dertiende plaats in voor de elfde plek. Wattimena steeg één plaats en is nu de nummer 33 van de wereld.

Jelle Klaasen handhaafde zijn negentiende positie op de PDC Order of Merit. Benito van de Pas, afwezig in Blackpool dit jaar, bleef op de twintigste plek staan.

Vincent van der Voort (35), Christian Kist (39), Jan Dekker (42), Ron Meulenkamp (48) en Jeffrey de Graaf (58) zijn de andere Nederlanders in de top-64 op de wereldranglijst.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek